20 yılı aşkın tecrübemizle şirketlerin teknoloji ve marka hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. TERA Bilişim, müşteri memnuniyetini ön planda tutan değer odaklı bir teknoloji firmasıdır.

Galeri

İletişim

Yukarı Dudullu Mah. Bayrak Cad. No:30/117 Ümraniye, İSTANBUL

info@terabilisim.com

+90 216 755 68 65

Bilgi güvenliği, bir kurumun veya şirketin vazgeçilmez unsurlarındadır. Günümüzde bilgi güvenliğinin sağlanmasında kurum/şirket çalışanlarının rolü de çok fazladır. Teknik olarak alacağınız birçok önlem, çalışanlarınızın güvenlik kurallarını önemsememesi nedeniyle etkinliğini yitirebilmektedir. Fakat çalışanlarınızın gündelik çalışma alışkanlıklarında yapabileceğimiz ufak değişikliklerle bilgi güvenliği farkındalığı arttırılarak kurumsal güvenlik seviyesinin artırılmasına büyük fayda sağlayabilirsiniz.

Kurum bünyesinde bu farkındalığının yaratılması ve bir koruma anlayışının benimsenmesi, her bir personelin kendi yapacağı katkının önemini fark etmesi bilgi güvenliğinin sağlanmasında önemli bir husustur. Personelinizin bilgi güvenliği konusunda farkındalığını Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi ile sağlayabilirsiniz.

Bugün bilgi güvenliğini önemseyen ve benimseyen çalışan tüm kurum ve şirketlerin, güvenlik standartlarına  (ISO 27001, ITIL, SOME, vb.) uygun belirlenen aralıklarla kullanıcı farkındalık eğitimleri düzenlenmesi gerekmektedir.  Bu eğitimlerin başarıya ulaşması için devamlılığının sağlanması ve son kullanıcılarda ciddi bir farkındalık yaratması önemlidir.

TERA Bilişim’in farkındalık eğitimleri ve yönetimi konusunda verdiği hizmetler arasında bilgi güvenliği farkındalık eğitim programı da bulunmaktadır. Tüm kurum çalışanlarının katılımının hedeflendiği bilgi güvenliği farkındalık testi, görsel tasarımlar ve videolar gibi tamamlayıcı diğer aktivitelerle kullanıcıların farkındalık seviyesinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi İçeriği;

  • Bilgi Güvenliği Konusunda Temel Kavramlar
  • Tehdit ve Saldırıların Kaynağı
  • Bilgi Güvenliğine Yönelik Saldırı Çeşitleri
  • Sosyal Mühendislik ve Oltalama Saldırıları
  • Bilgi Güvenliği Politikaları
  • Kullanıcı Hataları
  • Sosyal Ağların Riskleri, Paylaşma Yöntemi
  • Güvenli İnternet Kullanımı
  • Akıllı Telefonlarda Güvenlik
  • Bilgi Güvenliği Konusunda Alınacak Önlemler
  • Kurum Bünyesinde Yapılacak Periyodik Faaliyetler

Sistemleriniz ne kadar güvenli olursa olsun, personelinizin doğum tarihi gibi basit bulunabilen parola kullanması, parolasını klavyesinin altında ya da bilgisayar ekranına yapıştırması, gelen bir e-postanın linkini yanlışlıkla tıklaması, indirdiği zararlı bir dosyayı açması sizin yaptığınız tüm güvenlik önlemlerini boşa çıkarabilir.

Şunu kesinlikle unutmayın. Bilgi güvenliğini bir zincir olarak düşünürseniz, “zincir en zayıf halkası kadar sağlamdır”. Zincirin en zayıf halkası da kurum çalışanlarınızdır. Bu yüzden Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi ile kullanıcılarınızın bilgi güvenliği farkındalığını sağlamalısınız.